Copyright © Carlshill´s Kennel
Här nedan hittar du de händelser vi skrivit om under 2015. De datum som är angivna pekar på när uppdateringar skett på aktuelltsidan under året. Du kan klicka på dem för att komma direkt till informationen för det datumet.
21 Jan, 10 Mars, 8 April, 20 Dec,

20 Dec 2015

Det som hänt sedan början av april samlar jag här nedan ihop hund för hund, men jag börjar med:

Mentaltest/Korning av F-Kullen:
genomförde vi på Lindesbergs BK den 24 oktober. Domare var Martti Keskinen och Gunnel Ferm. 6 av kullens 8 hundar gjorde MT-delen av korningen. 3 av dem gjorde också Exteriörbeskrivningen, dvs en fullständig korning.
Fräcka hade gjort testet redan tidigare nere i Lilla Edet, med en bra profil och eftersom hon redan på Riesenlägret gjort exteriörbeskrivningen blev hon den första i kullen som blev KORAD.
Fixa klarade också av Exteriören på Riesenlägret i somras. Tyvärr råkade Eva-Lena ut för "frozen shoulder" strax före Korningen och kunde därför inte komma med Fixa. Hon kommer därför att göra MT under våren 2016.
Faxe, Fenris och Fester hade för kort päls för att kunna göra exteriörbeskrivningen. Den delen får anstå till våren 2016. Däremot genomförde de MT med bra resultat och utmärkta profiler.
Fanto, Fnissa och Freija gjorde hela korningen i Lindesberg. Fanto och Fnissa blev KORADE med utmärkta resultat. Freija gjorde också en utmärkt andra-del av MT-testet, men hade för dagen, till att börja med, fullt upp med att hålla koll på husse i publiken. Det fick till följd att poängen på testets första del inte nådde upp till de erforderliga 50 p för gk. Hon får göra om MT till våren och med mer erfarenhet och mognad, fokuserar hon troligen mindre på husse och då ska det inte vara något problem för henne att klara hela provet. Du kan studera kullens MT-resultat om du trycker HÄR! Grattis alla!
Samtliga F-hundar har också gjort Hd-röntgen och 7 har också gjort ED. Alla har fria höftleder och armbågar. På sidan F-kullen kan du studera deras resultat.
Grattis alla!

Vad har då hänt i övrigt:
Lena och
Dixon
har gjort en paus med lydnadstävlandet och testat Rallylydnad. De gjorde 3 starter i juni med jättefina resultat. Först tävlade de i Avesta och fick 94 resp 95 poäng med framskjutna placeringar i Nybörjarklass för att 2 veckor senare kröna satsningen med 99(!) poäng och 1:a platsen bland 15 startande och erövrade RLD-N diplom.
Grattis!

Karin och
Essie
har också varit aktiva. Under försommaren testade de några starter i L3, men där sitter inte alla moment än, så resultaten väntar på sig än så länge. I maj tävlade de spår lkl och fick uppflyttning till Hkl. Grattis!
Så under oktober var de först med på Riesen-SM i barmarksdrag för att 2 veckor senare delta i SM i barmarksdrag i Nybro. Det resulterade i att de på SM fick en 5:e plats bland 16 startande.
Grattis!

Ingela och
Faxe
tävlade till att börja med Lydnadsklass 2 i maj och juni med 2:a pris som resultat, och efter semestern lossnade det för dem och på 2 tävlingar i sept-okt erövrade de 1:a pris och vann också tävlingen i oktober. Grattis!
Nu saknas ett till resultat för ett LP2. I sept kände Ingela att de var mogna att testa Akl-spår och med 274,25 p blev de med god marginal uppflyttade till lägre klass.
Grattis!

Lisel och Fenris
har också visat upp sig på både utställning och bruksprov. I maj var de på utställning i Lidköping, vilket resulterade i ett G i Ökl. På Riesenlägret debuterade de i Akl Rapport och fick ett gk resultat.
Grattis!

Helena och Freija
genomförde den 30/5 UHP, uthållighetsprovet, med godkänt resultat.
Grattis!
Vill du veta mer om det provet kan du läsa på SBK hemsida.

Lena och Fräcka
har också varit aktiva i Rapport under året. Första tävlingen var på Riesenlägret där de fick ett gk resultat. I sept tävlade de 2 gånger och 2:a gången, den 12/9 fick de 260p och uppfl till Lkl.Grattis!
I slutet på sept debuterade de i Rph-lkl och blev gk på 407p. Grattis!
Fräcka är också den första i kullen som blivit ögonlyst, med resultat Ög ua.
Grattis!

Tyvärr så har också några Carlshill's-hundar lämnat scenen under året:
I september fick vi först ett mail från Magnus att
Atlaz den 17:e fått somna in efter en kortare tids sjukdom. Magnus skriver: "Atlaz har varit en fantastisk hund för mig med många egenheter. Vissa har varit jobbiga men de goda har alltid övervägt. Han har haft mycket otur med sjukdomar, skador mm men han har alltid varit värdens bästa vän. Väldigt go mot dem han älskar."
Så den 28 september meddelade Catrin att
Brinna somnat in nästan 11½ år gammal. Hon har haft förmånen att få leva sitt liv nära naturen och som Catrin skriver: "Jag har sagt det förut men tackar igen för att jag fick förmånen att köpa en tokig Riesen från er :) Hon har berikat våra liv med sina glada och tokiga upptåg (jo jag kommer också ihåg att jag slet mitt hår rätt ofta) ......Hon lugnade ner sig de sista åren men ställde fortfarande upp på att leka med barnen eller valpar och att sluka lämmel hel på fjället var fortfarande en specialitet!."

Så till sist några rader om
G-kullen:
Den 22 april hade valparna hunnit bli 4 veckor och den dagen till ära, fick de också göra sitt första besök i äventyrshagen. Se bilderna på Galleri-sidan eller tryck här!

I valp"lådan" fick de succesivt nya hängleksaker som de gärna provade sina tänder på.
Från den 28 april fick vi besök av de som är intresserade av en valp ur kullen. På Valpbildkartorna kan du se vilka det var.
Den 9 maj var det dags för valptestet, vilket utfördes med benäget bistånd av Per Wester. Bilder ser du på valpbildkartorna nr 8 och 9. Den 21-23 maj var det så dags för valparna att följa med sina nya familjer hem. Se på den sista sidan med valpbilder.


8 April

Den 25 mars föddes Exas och Blixtens kull (se även under fliken Valpar). Kl 09.40 föddes den första av valparna, en tik som vägde 460 gram. En halvtimme senare kom valp nummer 2, en hane på 540 gr och 10.45 ytterligare en hane (520 gr) och så en tik på 460 gr en ½-timme därefter. Exa slickade rent valparna alltefter de kom och snart hade de kravlat sig fram till en spene och dockat där. Efter de 4 första valparna dröjde det till kvart över ett innan nästa valp föddes. Det var en tik som vägde 420 gr. Sen en hane som också vägde 420 gr. Nästa valp, en hane, var tyvärr dödfödd. Troligen hade moderkakan lossnat innan det var dags för den valpen att födas, vilket innebar att den inte fick syre. Tråkigt, men det är inte helt ovanligt att sådant händer. Sen kl 15.00 kom den sista valpen, en tik som vägde 520 gr. Snart låg det 7 fina valpar och sög mjölk från Exa.
Valparna växer fort och redan den 4 april vägde samtliga valpar mer än 1 kg. Den 5/4 började ögonen öppnas på valparna och samma dag gjorde framförallt den sist födda tiken ihärdiga försök att resa sig, dock utan att riktigt lyckas. Dan efter prövade alla valparna sina ben och lyckades ta några vingliga steg. Samtidigt börjar de kunna förrätta sina behov utan assistans av tiken.
Tisdagen den 7 april. Valparna är nu 2 veckor och de blir allt stadigare på benen, även om man väl inte kan besteckna deras sätt att ta sig fram som att de går. Det är ett darrigt och vingligt förflyttande, men de blir allt säkrare på benen. Idag, den 8 april, har de fått en liten smakbit av köttfärs, en kladdig historia, där några snabbt sög i sig delikatessen, medan andra inte fattade vad de bjöds på, utan spred "måltiden" över både sig själv och omgivningen, till Exas glädje, när hon fick komma in och städa efter valparna.

Den 8:e april är också C-kullens 9:e födelsedag. Grattis!

1½ vecka tidigare, den 28/3 fyllde F-kullen 2 år. Grattis!

10 Mars

2015 års första rapport var också den sista rapporten för 2014. De uppgifter som hör till 2015 hittar ni här nedan under rubriken Hänt tidigare under året. Sedan den uppdateringen (21/1) har det tills nu hänt några saker att rapportera om.

Först av allt ska jag rätta en uppgift som hamnat på fel hund. Uthållighetsprovet har gjorts av
Fenris (Google) och ingen annan hund (se F-kullen).

Fenris (Google) röntgades den 28 januari, med Hd A och ED ua som resultat.Grattis!

Freija var nästa hund som röntgades, den 2 februari med resultat Hd B och ED ua.Grattis!

Den 20:e och 22:a jan parade vi Korad Carlshill's Exa (Tippen) med Ulla Thorstenssons hane SE UCH Korad Mariesen's Blixt. Information om de väntade valparna hittar du under fliken Valpar . Det är nu 1½ vecka kvar tills det är dags för Exa att valpa. Hon har succesivt ändrat kroppsform och är idag "trindare än spolformad". Hon rör sig fortfarande ganska "smidigt" . När hon vilar ligger hon nu mest utsträckt på sidan. Det råder ingen tvekan om att hon är dräktig.

Nu väntar vi också på att få rapportera från vår-säsongens aktiviteter.


21 Jan

Den 2 Januari 2015 höft- och armbågsröntgades Fräcka: Hd A och ED ua. Grattis!