Copyright © Carlshill´s Kennel
Här nedan hittar du de händelser vi skrivit om under 2009. De datum som är angivna pekar på när uppdateringar skett på aktuelltsidan under året. Du kan klicka på dem för att komma direkt till informationen för det datumet.
10 jan, 9 feb, 25 feb, 5 mars, 13April, 22 april, 23 juli, 23 sept, 07 okt, 21 dec

21 Dec
Under senhösten, som ju inte innehåller särskilt mycket aktiviteter, har Dixons röntgats med bra resultat, se nedan. Såhär i slutet av året vill vi passa på att säga "Grattis till alla framgångar med era hundar". Vi bugar för alla prestationer och önskar lycka till framöver.
Jag kommer tillbaka efter julen med mer info om händelser och resultat som flutit in.

Dixon HD- och ED-röntgades den 11 nov på Annalysen i Örebro. Resultatet är utmärkt: HD gr A och ED ua. Grattis!

Samtliga hittills bokförda Carlshill-resultat för året hittar Du under fliken Resultat upptill höger på sidan.

07 Okt

Det har kommit in fler resultat av aktiviteter med Carlshill´s-hundar sedan senaste uppdateringen. Läs i texten nedan. Det är kul att så många är aktiva med sina Carlshill's-hundar. Grattis till alla framgångar med era hundar. Det är också roligt att SBCh Axxa med Lena, som är Årets riesen 2008 fortsätter att samla på sig sköna meriter. Läs mer nedan och på andra ställen på hemsidan. Vi bugar för alla prestationer och önskar lycka till framöver.
Jag kommer de närmsta dagarna att komplettera med uppgifterna på Resultatsidan för de resultat som flutit in.

Axxa med Lena har tävla Ekl Sök i Falun. De vann den tävlingen och erövrade därigenom sitt andra certet i Sök! Grattis!

Doc med Lars har tävlat Bruks D. Det gick väldigt bra och de fick ett gk resultat på 186p. De har också gjort några starter i LP1 och, som Lars säger, att även om poängen är låg är han nöjd med Docs prestation då Doc tidigare visat så stort intresse för det som skett utanför planen. Nu börjar det fungera. Grattis!

Dakar HD- och ED-röntgades den 25 sept på Djursjukhuset i Gammelstad. Resultatet är utmärkt: HD gr A och ED ua. Grattis!

Exa (Tippen) ställde vi ut på Lindesbergs BK inofficiella utställning den 26 sept. Tippen fick en mycket fin kritik av domaren, fick HP och ställdes som bästa tikvalp mot bästa riesenhanvalpen. Domaren valde efter lång betänketid hanen till valp-BIR:et då denne var så mycket mer färdig i kroppen.Så Tippen blev BIM-valp med Hp på sin första utställning. Grattis!

Samtliga hittills bokförda Carlshill-resultat för året hittar Du under fliken Resultat upptill höger på sidan.

23 Sept

Åter har mycket har hänt sedan senaste uppdateringen. Läs i texten nedan. Det är kul att så många är aktiva med sina Carlshill's-hundar. Grattis till alla framgångar med era hundar. Det är också särskilt roligt att Axxa med Lena som är Årets riesen 2008 nu också erövrat titeln SBCh. Läs mer nedan och på andra ställen på hemsidan. Vi bugar för alla era prestationer och önskar er lycka till framöver.

Ciara MT-testades i Örebro den 19 september och klarade testet mycket bra och fick totalt 400 p. Du kan studera hur Ciara och hennes syskon i C-kullen hamnat i de olika delmomenten i MT-testet om du klickar på Ciaras symbol: i protokollet. Kullen som helhet har visat många förtjänster på testet. Särskilt är kullens resultat på Soc. nyfikenhet, Koncentration, Avreaktion, Minnesbilder, Aggresivitet och Nyfikenhet bra och väl samlade. Eftersom Ciara redan tidigare gjort exteriörbeskrivningen med gk resultat har hon nu titeln Korad. Grattis!

Chivas och Helena genomförde den 23 augusti delprov 2 i Räddningsutbildningen med mycket bra gk resultat. Grattis!

Axxa med Lena har fortsatt att tävla med stor framgång sen senaste uppdateringen. Först ett resultat som inte kom med i förra uppdateringen. Den 27 juni tävlade nådde de ett godkänt resultat i Hkl Sök och fortsatte en knapp månad snare med att i Borlänge bli uppflyttade till Ekl Sök! Den 6 september tävlade Axa och Lena i Avesta i Ekl Sök. De vann den tävlingen och erövrade därigenom det första certet i Sök! I och med att Axxa redan hade ett cert i rapport och ett utställningscert blev Axxa Brukschampion. Ett stort Grattis till certet och Brukschampionatet 1

I juli tävlade de också med framgång i Agilityklass 2 och erövrade 1 pinne i konkurrens med c:a 50 startande kom de på en 5:e-plats! Den 20/9 tävlade de sedan Hoppklass 2 i Avesta, där de vann och erövrade en pinne. Grattis!

Dixon med Lena klarade BH-provet för IPO i Vårgårda den 22/8. Grattis! Du kan läsa detaljerat om Dixons tävlingar på Lenas blogg.

Loke, som är pappa till E-kullen har nu också erövrat ett LP2 och dessutom blivit uppflyttad till Hkl spår. Grattis!

Zantos (Love) med Lena har deltagit i 2 Internationella utställningar med bra resultat. Först ställdes han ut i Österbybruk den 23 maj där han fick Ck och kom 3 Bhkl och den 5 september fick han ett nytt Ck och kom 2Bhkl vid den internationella utställningen i Högbo Bruk. Love har nu 4 Ck från stora utställningar! Grattis!

Brinna med Catrin som förare har gjort anlagsprovet i viltspår med mycket bra resultat. Hon kom upp i 40 av 42 möjliga poäng och fick strålande omdömen. Brinna har sedan varit med ute i älgskogen och utnyttjat sina färdigheter i skarpt läge, då hon "hittade igen" en älg åt jaktlaget. Grattis!

E-kullen har börjat visa upp sig på valputställningar med flera fina resultat som följd:

Essie (Singha) var först ut då Karin ställde ut henne på Nedansiljans BK inofficiella utställning i Rättvik den 16 augusti. Precis 6 månader gammal blev hon BIS-valp med Hp. I BIG-valpfinalen blev hon etta av 8 BIR-vinnare för att sedan i finalen stå som slutlig BIS-valp i konkurrens mot de övriga 9 BIG-valpsegrarna! Snacka om bra resultat på utställningspremiären! Grattis!

Ego gjorde debut den 6 september då Janne ställde ut honom på Botkyrka BK där han blev BIM med Hp. Grattis!

På samma utställning ställde också Petra ut Elvis. Han kom 3:a av 4 utställda svarta riesenvalpar. Även Helena lät Ester göra utställningsdebut och hon kom 3:a av 4 svarta tikvalpar. Båda fick fina omdömen i kritiken, men behöver växa till sig en del för att kunna göra sig rättvisa i ringen. Grattis!

Enzi gjorde sin utställningsdebut den 13/9 på Sofieros utställning där hon fick ett 1:a pris. Karin och Joachim ställde sedan ut henne på Lunds BK:s utställning den 20/9, där hon blev BIR-valp med Hp. Grattis!

23 Juli

Ganska mycket har hänt sedan senaste uppdateringen, som ni kan läsa i texten nedan. Det är kul att så många är aktiva med sina Carlshill's-hundar. Grattis till alla framgångar med era hundar. Det är också särskilt roligt att Axxa med Lena blivit Årets riesen 2008 och att Canon i Norge blivit Norsk Lavinhund. Läs mer nedan och på andra ställen på hemsidan. Vi bugar för alla era prestationer och önskar er lycka till framöver.

Athos har fått ett nytt hem. Tiden räcker inte längre för Thomas till att aktivera Athos till den nivå han behöver, så tyvärr kunde inte Thomas ha kvar Athos. I början av året fick Athos därför flytta till Segersta och Ulrika Eklind, där han snabbt har funnit sig tillrätta och trivs med livet. Vi hälsar Ulrika välkommen som ägare av en Carlshill's-hund och hoppas att Du ska trivas med Athos.

Axxa med Lena har gjort flera tävlingar i olika discipliner sen senaste uppdateringen. På Riesenmästerskapet i Värnamo den 24/5 tävlade de Ekl Spår och kom på 4:e plats. Under juni har de resultat från 3 olika discipliner. Den 2/6 tävlade de Lydnads-elitklass och fick ett 2:a-pris och den 14 juni var det Ekl spår i Ludvika där de kom 4:a av 10 med ett gk resultat. I Ludvika tävlade de också Agility hoppklass 1, där de erövrade 1 pinne och blev uppflyttade till Hoppklass 2. Den tävlingen vann de mot 35 medtävlande. Så nu tävlar Axxa och Lena i både Agilityklass och Hoppklass 2.

Loke, som är pappa till E-kullen har blivit Viltspårchampion, blivit uppflyttad till Lkl, har tagit LP1 och erövrat 2 st 1:a pris i L2. På Riesenlägret Exteriörbeskrevs han med Gk resultat och är därmed Korad. Vi grattulerar Stefan och Anette till framgångarna!

Exa, som vi valt att behålla, utvecklas bra, och valpövningarna går över förväntan. Hon har gått igenom de sensibla perioden för sök- resp spårbeteende, och vi har gjort de grundläggande övningarna med henne i skogsterräng. Klockrent! Hon lystrar också till vad vi kallar henne. Det går ju inte att säga Exa till henne för då reagerar Xa, så tillsvidare kallas hon Tippen. Av de rapporter vi fått om de övriga valparna utvecklas de också mycket bra.

Vi har nåtts av det tråkiga beskedet att Cooper är borta. Efter att ha haft ökande smärtor under en längre tid, och som det inte gått att komma tillrätta med, valde Joakim och Louise att låta honom somna in. Vi känner djupt med Louise och Joakim och är säkra på att Cooper nu jagar vidare på de gröna ängderna där han slipper ha ont.

Dixon med Lena har under våren tävlat 4 gånger i lydnadsklass 1 och lyckats få 1 2:a pris och 3 st 1:a-pris och har därmed erövrat ett LP1. I en av tävlingarna fick de 191 poäng och vann. Det är ett strålande resultat med bl a 6 st 10:or! Du kan läsa detaljerat om Dixons tävlingar på Lenas blogg.

Caruso gjorde Exteriörbeskrivningen för korning på Riesenlägret och eftersom han tidigare gjort ett bra MT kan han därmed tituleras Korad. Grattis!

Casper (Arrak) har också gjort Exteriörbeskrivningen för korning och har MT:n sen tidigare och kan därmed tituleras Korad. Grattis!

Ciara med Matilda har gjort säsongsdebut på tävlingsplanen och tävlat i lydnadsklass 2 i Söderköping. Ciara var lite övertänd och då smyger sig lätt lite okoncentration och slarv in, bl a 0:ade Ciara fjärrdirigeringen och det kostar. Läs mer detaljerat om tävlingen på Matildas blogg. De fick ett 3:e pris och laddar nu för nästa tävling. På Riesenlägret Exteriörbeskrevs Ciara för korning med Gk resultat. Under hösten kommer hon också att MT-testas. Grattis!

Canon med May-Elin Holmen är klar och godkänd som lavinhund i Norge. (Se även Norske Redningshunders hemsida - Godkjente ekvipasjer). Det är särskilt roligt när hundarna visar sådana kvaliteter och vi skickar våra hjärtligaste gratulationer till May-Elin och Canon. Grattis!
Om du klickar här kan du se den norska utbildningsgången till lavinhund.

Stellan har blivit auktoriserad som Mentalbeskrivare vid SBK:s Utskotts Avel och Hälsas sammanträde den 5/5-09. Se även under fliken Vi.

B-kullen har fyllt 5 år (29 april).

22 April

Sex av Yras 7 valpar är nu levererade och har snabbt acklimatiserat sig till sina nya hem, från Luleå i norr till Trelleborg i söder. Du kan se valparnas utveckling under deras första 8 veckor i valpbilderna under fliken Galleri Album Valp E-kullen eller klicka här.
Vi har nu endast en tikvalp, Exa, kvar att placera, så det finns fortfarande möjlighet, för en som är aktiv med hund, till en valp ur kullen. Mer info hittar Du under fliken Valpar.

Axxa med Lena Andersson blev Årets Riesen 2008. Det är mycket roligt, vi känner oss stolta, att ha fött upp Axxa och skickar våra hjärtligaste gratulationer till Lena och Axxa. De har också startat årets tävlingssäsong med en högreklass söktävling i Enköping, där de fick ett gk resultat. Grattis!

Och så har Xa:s första valpkull Z-kullen har hunnit bli 6 år ( den 3/3) och Yras första valpkull C-kullen bli 3 år ( den 8/4).

Samtliga hittills bokförda Carlshill-resultat för året hittar Du under fliken Resultat upptill höger på sidan.

13 April

Yras valpar utvecklas bra och de är nu 5½ vecka. Det är nu full aktivitet i valprummet och de har högtidsstunder när vi har besök av vänner och valpintressenter. Vi vägde de senast den 26 mars och då hade hanarna kommit upp i 4,8 kg, medan tikarna vägde från 4,0 till 4,5 kg. Du se deras utveckling genom E-kullens valpbilder under fliken Galleri Album Valp E-kullen eller klicka här. Eftersom en valpintressent inte kan ta en valp ur den här kullen, så finns fortfarande möjlighet, för en som är aktiv med hund, till en tikvalp ur kullen.

Den 22 mars hade vi MH för D-kullen på Lindesbergs BK. Alla hundarna i kullen var på plats och testades med utmärkta resultat. Du kan se deras MH-protokoll om du klickar HÄR. Bilder och mer info kommer så småningom. Grattis!

Axxa med Lena Andersson blev Årets Riesen 2008. Det är mycket roligt, vi känner oss stolta att ha fött upp Axxa och skickar våra hjärtligaste gratulationer till Lena och Axxa. Grattis!

Och så har Xa:s första valpkull Z-kullen har hunnit bli 6 år ( den 3/3).

5 Mars

Yras valpar växer fort och fredagen den 27:e feb vägde de mellan 1077 och 1275 gram! På 11:e dygnet (27/2) började ögonen öppnas. De är nu uppe och går, även om det än så länge är ganska vingligt.

Helena och Chivas har gjort delprov 1 med godkänt resultat i utbildningen till Räddningshund. De fick mycket fina vitsord och nu går de vidare med näste del i utbildningen. Grattis!

Xa och Xtea fyllde 10 år den 1 mars. Vi uppmärksammar 2 tikar som fortfarande är mycket ungdomliga i sinnet.

Och så har Xa:s första valpkull Z-kullen har hunnit bli 6 år ( den 3/3).

25 Feb
Yra valpade på kvällen den 16 februari. Första valpen kom 21.37 och det var klart 00.35. Allt gick väldigt smidigt och hon fick 2 hanvalpar och 5 tikvalpar. Det är en mycket jämn kull där den minsta valpen vägde 502 gram och den största 550. Nu torsdagen den 24 feb har de redan hunnit bli 1½vecka och de växer fort. Kullen utvecklas bra och de har varit ovanligt tidiga med att pröva sina ben i de första försöken att gå. Det skedde redan 8:e dygnet! Det finns kanske fortfarande möjlighet att teckna sig för en tikvalp i kullen då en av köparna fått förhinder. Leverans av valparna blir under påsken. Se mer information om kullen under fliken Valpar.

Lena har ställt ut Zantos (Love kallad) på en inofficiell utställning nu i början av året och fått en fantastiskt fin kritik på honom. Jo, han blev också BIR. Grattis!


09 Feb
Doc tillsammans med husse Lars erövrade den 26 januari bronsmärket i lydnad på Hönefoss Hundeklubb, Norge. De vann tävlingen på 169,5 p (180p är max)! Bronsmärket i Norge motsvarar Lydnadskass 1 i Sverige. Grattis!

Att Yra är dräktig råder det ingen som helst tvekan om. Hon börjar bli ordentligt trind, men så är det ju snart dags för henne att valpa (arbetsdatum är 18 feb).

10 Jan
Amanda ögonlystes ånyo den 4 januari på My Dog-utställningen och befanns ha ögon utan anmärkning.
På My Dog-utställningen deltog Amanda också i en grupp räddnings-hundar som gjorde en uppvisning i räddningshundsarbete. Bland annat firades Amanda med sin förare KA ned från taket och gjorde därpå ett räddningssök i lokalen. Både GP och GT hade reportage om uppvisningen den 5 januari. GT hade hela mittuppslaget med flera bilder på KA och Amanda i aktion. Mycket trevligt och en utmärkt information om både räddningshundsarbetet och riesen som tjänstehund.
Vi lyfter på hatten för en utmärkt genomförd uppvisning av KA och Amanda och deras kamrater!

Yra parades den 18:e och 19:e december med Tjh LP1 Bardlands Loke. Allt gick bra och nu väntar vi på de vanliga tecknen att Yra blivit dräktig.