Copyright © 2008 Carlshill´s Kennel




Här nedan hittar du de händelser vi skrivit om under 2007. De datum som är angivna pekar på när uppdateringar skett på aktuelltsidan under året. Du kan klicka på dem för att komma direkt till informationen för det datumet.

9 feb, 28 april, 30 juni, 7 okt, 7 nov,

07 November
C-kullen MT-testades på Lindesbergs BK den 2 november. Tyvärr blev Ciara sjuk strax före testet. Det var inget allvarligt men genom medicineringen var hon förhindrad att delta.
Cooper kom av någon anledning in i ett blockerat tillstånd med avvisande skall redan i hälsningsfasen och fick därför bryta provet. Han får göra om det till våren. Det är kanske bra, då riesen ofta mognar ganska sent, särskilt hanarna, något man också kan ana i delar av testresultatet för de övriga.
Chivas som gjorde sin exteriörbeskrivning på Lindesbergsutställningen i slutet av september fick genom MT-testet titeln Korad. De 4 övriga som godkändes på MT-testet, kommer att göra sina exteriörbeskrivningar på lämpliga SBK-utställningar under 2009.

Medan hundarna i kullen löser många situationer på ett bra sätt och överlag har bra MT-resultat särskilt på bl a social nyfikenhet, handlingsförmåga, koncentration, minnesbilder, skott och avreaktion, så är de fortfarande socialt ganska osäkra och visar som kull upp en något splittrad bild på rädsla och anpassningsförmåga.
Momenten med bitstocken gav också en något splittrad bild, där resultatet till viss del skiljer sig från motsvarande liknande moment på MH-provet.
Redovisning av MT-resultatet hittar du under Resultat-knappen i huvudet ovan till höger.
En detaljerad redovisning hittar du under länken MT-prot under Kullar eller genom att trycka HÄR.


07 Oktober
Witchie har nu blivit 13 år den 7 okt. Hon är still going strong. Även om hon sedan flera år är pensionerad från tävlingsbanorna, är hon i allra högsta grad aktiv med olika sysslor i hemmet. En del av dem är synnerligen självpåtagna, som att hon när andan faller på hämtar skor, eller någon tidning eller någon intressant pryl från något rum i huset och kommer för att lämna av det till Agneta eller mig. Naturligtvis förväntar hon sig någon liten godsak för sin "hjälp". Lydnadsmomenten sitter fortfarande mycket bra och hon är en hejare på uppletande och hon blir verkligen besviken om jag åker iväg med någon av de andra hundarna, t ex för en sökträning. Ett stort Grattis på födelsedagen!

Lena Källman har ställt ut Zantos (Love kallad) på Ljusdals BK officiella utställning den 21 september för Bo Wiberg. Zantos fick mycket bra kritik, vilket resulterade i ett Ck, och BIM. Love fick spel i finalen och skällde så BIR:et gick till tiken. Grattis!

Axxa och Lena Andersson har haft ytterligare framgångar i utställningsringen och på tävlingsbanorna.
Lena ställde ut Axxa på utställningen i Valbo den 16 september med ett mycket gott resultat. Axxa erävrade sitt 2:a cert, blev BIR (var ensam riesen, men ändå) och blev, med kraft av att hon också hade ett brukscert sen tidigare, nu SUCh!
Grattis!
De har också deltagit i Agility 2 gånger och blivit 1:a båda gångerna och erövrat 2 pinnar, vilket innebar att de blev uppflyttade till Agilityklass 2.
Grattis!

Amanda och KA blev den 21:e augusti i Skövde klara som Internationellt Räddningshundekipage och Amanda har därmed titeln Tjh(Intt-RH). Ett stort Grattis!
I A-kullen ingår därmed både Ajax och Amanda i den exklusiva skaran (< 40 st i Sverige) av Internationella Räddningshundar.
Couger röntgades den 30:e maj på Djurdoktorn i Västerås, med resultat Hd A och AD ua.

Cooper röntgades den 15 augusti på Skövde Djurklinik, med resultat Hd C och AD ua.

Canon höftledsröntgades redan den 25 februari i Askim i Norge, men strul med omregistreringen från svenskt till norskt reg-nr på NKK, har resultatet inte offentliggjorts förrän nu. Canon hade Hd A

30 Juni
Chivas och Helena klarade inträdesprovet för Räddningshundsutbildning den 14/6 Grattis!

Axxa och Lena tävlade Elitklass Spår på Riesen-SM den 7/6 och kom 3:a. Grattis!
Veckan innan, den 31/5 var de i Hällefors och tävlade Spår Ekl, med bra resultat, certpoäng med 555 p och en 4:e plats.
Grattis!
Dessförinnan var de med på Nora BK tävling i spår elitklass där de fick ett godkänt resultat och 2 dagar före det var det Elitlydnad i Fagersta (den 16 maj) med ett 1:a pris och 3:e plats som resultat.
Grattis!
Den 11:e maj var de i Edsbyn och tävlade högre Sök. Där blev de 3:a med ett godkänt resultat och före det tävlade de Högre Sök i Torsby den 19 april. Då blev de 2:a på 398,5 p. Se alla Axxas resultat på resultat-sidan.
Grattis!

Amanda och KA blev den 11:e maj i Skövde klara som räddningshundekipage och Amanda har därmed titeln Tjh(Nat-RH). Ett stort Grattis!

Ciara och Matilda har under april - maj gjort några tävlingar i Lydnadsklass 2. Till att börja med var de i Linköping den 23/4, för att 1 vecka senare tävla L2 på Söderköpings BK, där de fick 139 p och ett 3:e-pris. Därpå var det dags att tävla L2 i Mjölby den 11/5 och i Norrköping den 16/5. Se resultaten på Resultat-sidan. Grattis!

Casper (Arrak kallad) har den 9/5 röntgat höfterna och armbågarna med bra resultat

Forskning SLU/Uppsala universitet, som riesen deltar i!
Vi har fått en unik möjlighet att delta med riesen i ett internationellt forskningsprojekt som syftar till att finna den genetiska bakgrunden till epilepsi i rasen. Vi vill uppmana alla att stödja forskningen genom att ställa upp med prover, om du har en hund som är frisk och över 7 år, eller har en EP-sjuk hund eller en hund som är förälder till en EP-sjuk hund. Klicka HÄR för att komma till info mm om deltagande.

Sedan många år ingår riesen i ett forskningsprojekt om T4. Samma här. Vi vill uppmana alla att stödja forskningen genom att ställa upp med prover om du har en hund som är frisk och över 7 år eller har en T4-sjuk hund. Klicka HÄR för att komma till SLU hemsida för T4-projektet.

28 April
Sedan Yras valpkull (D-kullen) levererades i februari har det varit några födelsedagar att uppmärksamma:
X-kullen fyllde 9 år den 1 mars!
Z-kullen blev 5 år den 3 mars och
C-kullen fyllde 2 år den 8/4.
Grattis!

Axxa och Lena gjorde sin debut i Sök lägre klass den 8 mars på Uppsala BK. Det blev en bra premiär med uppflyttning som resultat! Grattis!
Dessförinnan tävlade de L3 i Ludvika den 26 januari, återigen med ett 1:a pris som resultat.
Grattis!

Nu börjar C-kullens resultat från höftledsröntgen att komma:
Ciara, Caruso, och Chivas har röntgat både höfter och armbågar med bra resultat.
Caruso och Chivas har också ögonlysts med resultat Ög ua.

Vi har fått det tråkiga beskedet att Xet är borta. Han föll plötsligt ihop den 2/3 och hans liv gick inte att rädda. Hjärtat hade slutat slå. Xet var en härlig hund hos Amy och Ragnar Öberg på Gotland. När de var med i en rapportgrupp på riesenlägret, när Xet var ung, kallades Xet snart för X-Rocket av gruppmedlemmarna, pga sin fantastiska snabbhet och hänsynslösa forsering i rapportskogen. Tyvärr kunde det inte bli någon tävlingskarriär för honom, men han ställdes ut några gånger med utmärkt resultat. 2003 blev han BIM med Ck på SBK utställning i Visby för att 2 dagar senare bli BIM med Ck på SKK nationella Visby-utställning. 2004 erövrade han ett CACIB och CK när han blev BIM på SKK int utställning i Visby för att dagen därpå bli BIR med Ck på den nat utställningen!
En favoritsysselsättning för Xet, var enligt Ragnar, att få jaga "rabbitar". Nu unnar vi "X-Rocket" att få jaga sina rabbitar i de mer sälla jaktmarkerna och behåller minnet av en härlig hund.

Ellen, matte till Bacco, startade i slutet av 2007 ett hunddagis i Strängnäs. Vi har lagt upp en länk till hennes hemsida.

Lena, som har Dixon har också en hemsida som vi länkar till. Där kan du läsa om Dixons "bravader".

Forskning SLU/Uppsala universitet, som riesen deltar i!
Vi har fått en unik möjlighet att delta med riesen i ett internationellt forskningsprojekt som syftar till att finna den genetiska bakgrunden till epilepsi i rasen. Vi vill uppmana alla att stödja forskningen genom att ställa upp med prover, om du har en hund som är frisk och över 7 år, har en EP-sjuk hund eller en hund som är förälder till en EP-sjuk hund. Klicka HÄR för att komma till info mm om deltagande.

Sedan många år ingår riesen i ett forskningsprojekt om T4. Samma här. Vi vill uppmana alla att stödja forskningen genom att ställa upp med prover om du har en hund som är frisk och över 7 år, har en T4-sjuk hund. Klicka HÄR för att komma till SLU hemsida för T4-projektet.

9 Februari
Axxa och Lena har startat årets tävlingssäsong med en L3 tävling på Fagersta BK. De vann på ytterligare ett 1:a-pris, vilket innebär att de uppfyller fordringarna för ett LP3.Grattis!

Yra fick den 15 december 5 valpar (4+1). Valparna levererades den 8-9 februari och vi önskar Gill, Lena, Nina & Lars, Stefan samt Åsa & Markus lycka till med sina respektive valpar Dakar, Dixon, Doc, Drum och Daga. Se under Valpar.