Copyright © Carlshill´s Kennel
Här nedan hittar du de händelser vi skrivit om under 2010. De datum som är angivna pekar på när uppdateringar skett på aktuelltsidan under året. Du kan klicka på dem för att komma direkt till informationen för det datumet.
25 maj, 7 juli, 13 sep, 10 okt, 24 dec, 31 dec,

31 Dec

Några resultat från slutet av 2010 har inte kommit med i redovisningen. Här nedan finns de händelserna redovisade.

Enzi och Joachim gjorde officiell tävlingsdebut i Lomma den 24 okt, med ett 3:e-pris som resultat i en L1-tävling med många deltagare. Grattis!

Essie (Singha) och Karin tävlade lydnadsklass 1 2 gånger under december, dels i Rättvik den 4 december med ett 3:e pris som resultat och sedan den 18:e december i Malung.

24 Dec

Axxa och Lena har under hösten gjort några starter i Sök Ekl. I Falun i början på okt, gick det inte. Den 7 nov tävlade de Ekl Sök i Lindesberg och fick ett godkänt resultat. Grattis!

Lena med Dixon har gjort sin första start i Lydnadsklass 3. De skrapade ihop 135,5 p och kom 4:a av 5 startande, så det blev inget pris den gången. Alla moment i L3 var heller inte klara så de gjorde med hänsyn till det en bra start. Grattis!

Sara med Couger har gjort premiär på tävlingsbanan, när hon tävlade L1 för första gången den 16 oktober i Eskilstuna. Trots att mycket hände och "mycket premiärnerver" på ytan så genomförde de sitt pass och fick ihop 80 p, trots att lera tunga moment inte fungerade. Grattis !

Sedan semestertiden har vi hjälp Markus och Åsa att söka ett nytt hem åt deras älskade Daga, som de tyvärr inte kunde ha kvar. Det har varit många intresserade som hört av sig och önskat överta henne. Efter en noggrann genomgång av kandidaterna och många noggranna överväganden var vi i mitten på november klara och den 17 november övertog Dane Bergbom i Hjo Daga. Nu har hon bott hos Dane i mer än en månad och allt har gått mycket bra och smidigt. Vi hälsar Dane hjärtligt välkommen som ägare av en Carlshillshund och är övertygade om att Daga får det bästa hem en riesen kan önska sig. Välkommen!


10 Okt

De första resultaten för E-kullen börjar droppa in och så har det varit korning för D-kullen.

Omplacering av Daga är under fortsatt behandling. Det ser nu ut att kunna bli en mycket bra lösning för Daga. Under den närmaste framtiden räknar vi med att allt blir klart. Daga gjorde också ett bra resultat på korningen. Se mer om det nedan.

Essie (Singha) har höftleds- och armbågsröntgats med resultat Hd A och ED ua.

Ego har också höftledsröntgats med resultat Hd A.

Vår egen Exa (Tippen) har tillsammans med Stellan gjort premiär i brukssammanhang i Akl spår. Det gick över förväntan. Med ett resultat på 279,5 p vann de hela tävlingen och det resulterade också i uppflyttning. En mycket angenäm premiär.

Den 9 oktober hade vi Korning för D-kullen. De visade upp många goda egenskaper på MT-testet. 4 av dem (Dakar, Doc, Drum och Daga) genomförde också exteriörbeskrivningen med bra resultat och dagen resulterade i att de blev KORADE. Resultaten kan du studera om du klickar HÄR. Grattis!

Även Dixon gjorde bra ifrån sig ute på banan i de flesta moment, men av någon anledning tillät han inte för dagen att låta sig hanteras under momentet Kontakt - Hantering och då kunde han inte bli godkänd, trots att han i övrigt samlade på sig gott och väl poäng så det räckte. Dixon har möjligheten att göra om provet om 6 månader och då bör han ha goda möjligheter att klara korningen.

Sara kom med Couger till korningen den 9 okt och gjorde exteriören och i och med det har även han erövrat titeln KORAD. Grattis!

I och med att Couger nu har erövrat titeln KORAD är 5 av de 7 hundarna i C-kullen korade. Dessutom har Canon i Norge ett bra MT-resultat, men saknar än så länge exteriören för att få titeln korad. I och med det uppfyller Yra kraven för att erhålla ett Korningsdiplom (för tik gäller 5 korade avkommor för att erhålla ett korningsdiplom).

13 Sept

Först av allt ska jag rätta ett fel som smög sig in i förra uppdateringen. På resultatsidan är fel hund angiven på utställningarna i jan i Göteborg. Den som ställdes ut den 7:e och 8:e januari var Essie (Singha).

Omplacering av Daga är under behandling. Många intressenter har hört av sig. Flera är också mycket intressanta, men även om det blir någon av dem, kommer det ändå att ta tid. Det är viktigt att det blir en bra placering med en bruks- eller tjänstehundaktiv familj/förare, så också Dagas arbetskapacitet och aktivitetsbehov både fysiskt och mentalt kan mötas. Så vi är fortfarande intresserade att komma i kontakt med någon mer som kan uppfylla de önskemål och krav som innebär att det blir en bra lösning, inte minst för Daga.

Axxa och Lena fortsätter att visa goda resultat. Den 1/7 tävlade de 2 gånger i Agilityklass 2 på hemmaklubben och blev dels 1:a av 10 startande och erövrade 1 pinne, vilket också var deras 3:e pinne i klassen, resp blev 6:a av 10 startande. I och med att de erövrat 3 pinnar i Agilityklass 2 blev de uppflyttade till Agilityklass 3! De fortsatte med att erövra ett 2:a pris i LElit på Mora BK och så blev de uppflyttade till Agility Hoppklass 3 då dem i slutet av juli vann en tävling på Gagnef-Floda BK och där fick sin 3:e pinne! I augusti tävlade de så spår elit i Lindesberg. Det gick inte så bra som Lena hade hoppats, men de fick ett godkänt resultat. Grattis till uppflyttningarna och de fina resultaten!

Brinna har visat framtassarna på 2 viltspår öppen klass, där hon fåt 1:a pris och Hp och 42 av 42 möjliga poäng den ena gången och 40 av 42 den andra! Catrin berättar också att skottprovet gick galant. Det är extra trevligt att höra att alla delarna av provet sitter så bra! Nu fattas bara ytterligare ett 1:a pris så uppfyller hon fordringarna för ett viltspårchampionat! Grattis!

Chivas och Helena blev den 28 augusti godkända på USAR CANINE BASIC (fd RHFU) i Skövde, vilket innebär att de nu är gk som ett nationellt Räddningshundekipage och de är rekommenderade för RI. Chivas har nu titeln Tjh RH. Grattis!
...........................................................

I början på augusti gjorde Chivas och Helena dessutom debut på en Lydnadsklass 1-tävling på Örebro BK och fick 123,5 p och ett 3:e pris. Grattis!

Daga har röntgat höftlederna och armbågarna med resultat Hd grad A och ED ua. Grattis!

Dixon och Lena har också tävlat. De har varit i Eskilstuna och tävlat L 2. Det var 17 deltagare och de vann hela tävlingen på 176,5 p. Grattis!

07 Juli

Doc och Lars tävlade LP1 i Norge på Hönefoss Hundeklubb den 1 juni med bra resultat. Dessförinnan tävlade han också i kl 1 och vann den 20 mars. Grattis!

Axxa och Lena tävlade sök ekl i Hällefors den 19 maj med ett godkänt resultat. Grattis!

Dixon och Lena har också provat på tävlingsbanorna. De har tävlat L2 vid 3 tillfällen i maj. Först 2 gånger samma dag i Katrineholm med ett 3:e pris och ett 2:a pris som resultat och sedan i Kungsör med ytterligare ett 2:a pris.. Grattis!

Essie ställdes ut i Göteborg dagarna efter varandra i januari. Vid båda tillfällena blev det 2 junkl som resultat. Grattis!

Eziva har också ställts ut. Det var i Boden i febr och hon fick Hp och blev BIR. Grattis!

Slutligen Enzi vann avslutningstävlingen på lydnadskursen de gått under våren, på fina 179 p. Grattis!

25 Maj

Det har varit en mycket lång och påfrestande vinter. Den senaste större uppdateringen gjordes den 21 december. Den dagen var början på flera händelser, som inneburit att det inte funnits kraft att hålla hemsidan uppdaterad. Här nedan berättar vi därför om allt som hänt sen dess även om en del rätteligen borde avhandlats under 2009.

Doc Hd-röntgades på Ringerike Dyreklinikk i augusti 2009 och befanns ha bra höftleder med Hd A. I mitten på oktober ögonlystes han på Hönefoss Dyrhospital med resultat Ögon ua.Grattis!

Xa hade under inledningen på vintern börjat tappa orken och veckorna direkt före julen accelererade det. Det visade sig att hon hade cancer i bukspottkörteln, och den hade också mycket snabbt spridit sig till flera andra ställen i kroppen. Så den 21 december 2009, precis före jul, fick hon somna in och det var svårt att förstå att den härliga och spelglada Xa inte längre fanns hos oss. Det var mycket tungt och det märktes även på Witchie, Yra och Tippen. X-kullen var den första kullen vi födde upp och Xa blev mor till 2 fina kullar, Z- och B-kullarna. Xa var en mycket vänlig själ, full av entusiasm och leklust, men hon var också den som helt oförfärat och omedelbart var beredd att ta hand om allt som kunde inträffa i omgivningen. "Matte, husse, det här fixar jag". Nu vakar Xa över oss alla och allt hon intresserat sig för uppifrån sin självklara plats i de sälla jaktmarkerna. Det finns mycket att berätta om Xa och på sidan Våra Hundar och även på vår Xa-sida kan du läsa om en del av hennes hyss och bravader.

Drum HD- och ED-röntgades i början på februari 2010 på Gudby Djurklinik med resultatet Hd A och ED ua. Grattis!
Senare i februari gjorde Stefan och Drum ett första test på en lydnadstävling. Drum "kommenterade" momenten medan de utfördes, vilket inte helt uppskattades av domaren och han hade också sin egen uppfattning om en del av momenten, efter att ha "vilat" från träning sedan senhösten vilket också poängskörden talade sitt tydliga språk om.

Axxa och Lena började tävlingssäsongen 2010 med en elitlydnadstävling i början på febr och följde upp den med ytterligare en i slutet på mars. Resultaten blev inte så framstående som Lena önskade men det var ju extra tidigt på säsongen. Mellan lydnadstävlingarna tävlade de också Agility klass 2 och Agility Hoppklass 2 i mitten på mars och där blev det 2 bra resultat med en pinne i vardera grenen som resultat. Grattis!

Den 16 mars fick vi ett telefonsamtal från Camilla med det tråkiga beskedet att också Xtea var borta. Lite drygt 11 år gammal fick Tea somna in hemma efter att ha blivit riktigt dålig på slutet. Ännu en fantastisk hund är borta och i och med Xtea så är hela vår X-kull borta. Xtea var utan tvekan en särskild hund. Det var Camillas första hund och tillsammans hade de mycket stora framgångar på tävlingsbanorna. Xtea blev både SUCh och SBCh i rapport. Xtea kvalificerade sig för och deltog i 4 SM i rapport! En prestation av stora mått, särskilt om man beaktar att Tea var Camillas första hund! Tea tävlade också i Ekl spår, med cp som resultat och Lydnadsklass 3. Hos oss blev Xtea mor till den mycket framstående A-kullen och hos Camilla fick hon en mycket bra kull, där Camilla behöll en tik, Bodil Bus (Busan), en mycket trevlig och kompetent hund även det. Framför allt var Tea en kompis och underbar och mycket kär vovve. Precis som Xa vakar över oss, ser Tea nu ner från sin hundhimmel och vakar över Camilla. Vi förbereder nu, med Camillas hjälp, en fylligare minnespresentation av Xtea och återkommer senare med den.

Dagen innan Witchie fyllde 14 år den 7 oktober 2009 tog jag ett gruppfoto på henne, och hennes döttrar Xa och Yra och dotterdotter Tippen. Både Xa och Witchie var pigga och friska och njöt av skogsturerna, lekarna och uppletandeövningarna var alltid uppskattade. Både Xa och Witchie var fortfarande mycket duktiga på uppletande, men utan tvekan var Witchie nesatorn på området. Hon ville inte gärna sluta och kunde mycket väl fejka letandet av det sista föremålet för att få fortsätta att arbeta! Fulla av livslust. Bara 2½ månad senare är Xa borta och den 12 april lämnade också Witchie oss, 14 år 6 månader och 5 dagar gammal. Nedgången för Witchie gick otroligt snabbt och vi blev tvungna att ta det smärtsamma beslutet att låta henne somna in. Ännu en otrolig hund har på kort tid lämnat oss och vår sorg och saknad är obeskrivlig. Witchie har gett oss så mycket. Hon är stamtik i vår kennel. Hon blev både SBCh och SUCh. Vi tävlade SM i rapport med henne (det var hennes 5 Ekl-tävling i rapport!). Hon erövrade 8 cert i sök och 1 i rapport och hon har det högsta resultatet genom tiderna i Högre klass rapport (581 p)! Hon fick 2 kullar hos oss, X-kullen där Xa och Xtea blev avelstikar hos oss och Y-kullen där vår Yra fått 3 kullar. Men trots alla framgångar på tävlingsbanorna, i utställningsringen och som avelstik så var Witchie först och främst en underbar och vänlig familjehund. Nu jagar hon vidare i de sälla jaktmarkerna och betraktar oss nog därifrån med samma vänliga attityd som hon hade här. Läs också om henne på sidan Våra Hundar. Även Witchie förbereder vi en fylligare minnespresentation om, med historierna om henne och alla hennes bedrifter i stort och smått. Vi återkommer i en senare uppdatering med den.

Den 25 april hade vi MH för E-kullen på Lindesbergs BK. Alla 7 hundarna i kullen, från Luleå i norr till Trelleborg i söder, var på plats och testades med utmärkta resultat. Du kan studera deras MH-protokoll under Kullar/Ekullen/MH/MHE/MH-protokoll . Grattis!

Samtliga hittills bokförda Carlshills-resultat för året hittar Du under fliken Resultat upptill höger på sidan. Jag har också kompletterat resultaten för 2009 (Resultat 2009).

Chivas med matte Helena blev godkända på sluprovet för räddningshundar den 1 maj, så nu återstår ett RHFU och certprov innan de är klara som Räddningshundekipage. Grattis!