Copyright © Carlshill´s Kennel
Här nedan hittar du de händelser vi skrivit om under 2010. De datum som är angivna pekar på när uppdateringar skett på aktuelltsidan under året. Du kan klicka på dem för att komma direkt till informationen för det datumet.
24 maj, 16 sept, 25 nov, 31 dec,

31 Dec

Den sista uppdateringen för 2011.

Den 20 november hade Frövi en lydnadstävling, där Axxa och Elvis deltog.

Axxa och Lena tävlade Lydnad Elit och vann på 232,5p. Det räckte till ett 2:a pris.Grattis!

Elvis och Petra deltog i lydnadsklass 1 och även om det inte gick lika bra som i somras fick de värdefulla erfarenheter från tävlingen. Grattis!

Så har jag tyvärr också en tråkig sak att rapportera. Den 7 december blev Mia tvungen att ta bort Bixie pga att hon drabbats av cancer. Sjukdomen utvecklades väldigt fort och hur tungt det än var så var det enda rimliga att låta Bixie somna in. Ännu en älskad hund har travat vidare till hundhimlen.

25 Nov

Höstsäsongen sjunger på sista versen. Sen senaste uppdateringen har några viktiga saker genomförts och några intressanta resultat har också rapporterats.

Först måste jag berätta att det tyvärr inte blir några valpar efter Daga. Nog för att det var de rätta dagarna, men någon parning kom aldrig till stånd och Daga var överhuvudtaget inte särskilt intresserad av den stiliga hanen. Så kan det bli och nu får vi vänta på att det är dags för Exa (Tippen) om tidigast ½-år, men troligen först om ett år!

Jag kan också berätta att vi hört från Yras kullsystrar Yxi resp Yatzy att de är still going strong och att framförallt Yatzy fortfarande har mängder med roliga upptåg för sig, så att de snart är 10 år kan ingen förstå. Yra har också mycket spelglädje kvar och backar inte ur när det blir fråga om uppletande eller någon annan intressant aktivitet.

Amanda med KA som förare har den 20 november erövrat tjänstehundcert som Försvarsmakthund, Tjh(FM)! Eftersom hon sedan tidigare är internationell räddningshund Tjh(Int-RH) har hon som första och hittills enda hund erövrat Tjhcert, både som räddningshund och som försvarsmaktshund. Det är unikt, eftersom en hund endast ska få utbildas till tjänstehund RH eller FM. Amanda och KA har fått möjlighet att utbilda sig i båda disciplinerna, i ett försök där man var intresserad av att ta tillvara en RH-utbildad hunds kompetens i bl a sökarbete även i FM-arbete. Grattis!

Axxa och Lena har tävlat Ekl sök i Avesta. De kom på 3:a plats med 461,75 p och gk. Grattis!

A-kullen Har nu den 23-24 november hunnit bli 8 år. Det är trevligt att konstatera att flera av hundarna i kullen har varit och är så aktiva och framgångsrika på olika sätt. Tjh(Int-RH), Tjh(FM), KORAD Amanda och SEBCh, SEUCh, LP 1, 2, 3, KORAD Axxa (Årets Riesen 2008) är ju nämnda här ovan. I kullen syns också särskilt Tjh(Int-RH), KORAD Ajax. Grattis!

Den 9 oktober var det dags för korning av E-kullen på Lindesbergs BK. Mentaltestdomare var Leif Hjälm och Marie-Louise Strömbäck och exteriörbeskrivare var Maritha Östlund-Holmsten. Ego, Elvis, Enzi och Essie (Singha) genomförde både MT och exterörbeskrivningen och blev korade, med bra resultat (se nedan). Grattis!

Tyvärr så kunde inte Eziva, Ester och Exa (Tippen) delta pga sjukdom och skavanker. När det gäller Exa (Tippen) så hade hon precis haft öroninflammation. Det var därför inte lämpligt att hon utsattes för MT. Däremot kunde hon ju delta på exteriörbeskrivningen och blev där gk för korning. Vi kommer att försöka hitta ett tillfälle för de 3 eftersläntrarna att göra MT tillsammans till våren.

Exa (Tippen) ställde vi ut i Ökl på Lindesbergs BK stora höstutställning den 24 september och där fick hon omdömet Very Good. Grattis!

16 September

En fin sommar med ett riktigt bra Riesenläger har nu övergått i höst med alla aktiviteter det för med sig. Bl a förbereder vi nu E-kulllens korning i Lindesberg den 9 oktober. Här nedan kan du läsa om en del händelser och resultat sen senaste Aktuellt-rapporten.

Axxa och Lena tävlade Ekl sök i Borlänge strax före Riesenlägret. De kom på 2:a plats med 550 p och cp. Den tävlingen var också DM. .Grattis!

Bixie exteriörbeskrevs för korning på Riesenlägret och eftersom hon redan tidigare hade ett gk resultat på mentaltestet, så erövrade hon titeln KORAD. Mia, Eva och Nicko Gratuleras till Bixies titel.

På Lydnadstävlingen på Riesenlägret i Kopparbo deltog 3 Carlshills-hundar i L1. Alla 3 ekipagen gjorde bra insatser. Bäst lyckades Petra med Elvis, som kom på 2:a plats i tävlingen med 163 p och ett 1:a-pris.Grattis!
Chivas och Helena kom 3:a, också de med ett 1:a-pris och 160 p.Grattis!
Essie (Singha) och Karin lyckades inte riktigt nå upp till ett 1:a pris, men kom ändå 4:a på 145,5 p och ett 2:a-pris. Grattis!

Essie (Singha) och Karin deltog i 2 L1-tävlingar i början på juli, strax före Riesenlägret och båda de tävlingarna erövrade de 1:a-pris. Den 5/7 var de i Rättvik, där de fick ihop 163 p och kom 7:a av 20 tävlande. Dagen efter tävlade de i Falun, där de vann på utmärkta 187,5 p. I slutet av augusti tävlade de också 2 dagar i sträck. Först tävlade de i Kil, där de vann på 188 p och samtidigt erövrade titeln LP1. Dagen efter var de i Karlstad och vann även den tävlingen, nu på 178,5 p och ännu ett 1:apris. Grattis!

Ester röntgades på Hund- & Kattkliniken, strax före semesterperioden och med resultat Hd A resp ED 0. I och med det är nu alla i E-kullen Hd-röntgade. Grattis!

Den 3 september debuterade Helen med sin Caruso på tävlingsbanan, då de tävlade Akl sök på Tomtens BK. Det blev en lyckad debut och med 237 p blev de uppflyttade och kom 2:a i tävlingen. Grattis!

Drum ögonlystes på Mälarens Smådjursklinik i Sigtuna den 6 september med resultat Ögon ua. Grattis!

Till slut har vi också en tråkig nyhet att redovisa. I mitten av augusti fick vi ett mail med ett trist besked från Ellen, där hon berättade att Bacco inte fanns mer. Han hade en hel del problem och mådde inte bra. Deras spelglada och mysiga hund hade tappat gnistan och Ellen och Tomas fick därför ta det svåra beslutet att låta honom somna in. Nu får han vila ut, slipper må dåligt och får jaga vidare på de gröna ängderna i de sälla jaktmarkerna tillsammans med bl a sin mor Xa.

24 Maj
Det här är den första Akuellt-rapporten för året. Det har hänt många trevliga saker redan under 2011, men också någon trist händelse att rapportera om.

Flera av hundarna i E-kullen har röntgats och nu i slutet av maj är det bara Ester som återstår.

Enzi röngades hos Trelleborgsveterinärerna den 2 mars, med resultat Hd A och ED 0.
Den 27 mars årsdebuterade
Enzi och Joakim på Veberöds BK i en tävling lydnadsklass 1. Utdelningen på de olika momenten blev ömsom vin och ömsom vatten så att säga och de fick ihop 127,5 p och ett 3:e pris. Placeringen blev 18 av 19 startande. Grattis!

Eziva genomgick sin röntgen den 3/3. Hon fick överraskande Hd A + Hd C = registrerat Hd C på höfterna och ED 0 på armbågarna. Efter studier och mätningar av röntgenplåtarna, visar det sig att hunden ligger både snett och vriden samt vinklad på röntgenbordet och lårbenen är inte parallella. Det finns därför stor anledning att anta att en förnyad röntgen skulle redovisa fria höftleder. Hon kommer därför att röntgas om i september-oktober.

Exa (Tippen) röngades på Hund & Kattkliniken Bista den 6 april, med resultat Hd A och ED 0.

Elvis röngades också på Hund & Kattkliniken Bista den 18 maj, och fick resultatet Hd A och ED 0.

Essie (Singha) och Karin tävlade appellklass Spår på Mora BK den 22 maj. De blev 2:a av 10 startande med 261 p och uppflyttning till lägre klass. Grattis!

Daga ögonlystes av vet Eva Gustavsson den 14 februari och befanns ha ögon ua.

Dixon och Lena har gjort årsdebut på tävlingsbanorna. Först tävlade de Lydnadsklass 3 i Kristinehamn den 25 april. Det blev en tävling med riktigt höga betyg på några moment men tyvärr också någon nolla och lite koncentrationstapp, vilket innebar endast 185 p och de kom 3:a av 3 startande i klassen. "Den tävlingen är bara att glömma" sa Lena.
De kom igen med besked i L3-tävlingen i Laxå den 6 maj. 290 p ett fint 1:a pris och vinnare av tävlingen!
Grattis!

Zesar är borta. Peder ringde för några veckor sen och meddelade det tråkiga beskedet. Zesar hade drabbats av en tumör i ena framtassen. Han opererades och allt såg ut att gå bra, men så småningom upptäcktes att man inte fått bukt med tumören utan den hade spritt sig till också en baktass. Prognosen såg allt annat än god ut så då fick Peder ta det svåra men enda möjliga beslutet att låta Zesar somna in. Zesar var valpen som vid 4 månaders ålder, tillsammans med husse och ett antal till klubbmedlemmar, råkade ut för ett blixtnedslag omedelbart intill dem. Kaos och panik följde och händelsen satte outplånliga spår hos bl a Zesar. Nu strövar den positiva och supersociala Zeser på de gröna ängderna i hundhimlen tillsammans med bl a sin mor Xa.