Copyright © Carlshill´s Kennel
16 Juni,

2016-07-15
Nu löper
Exa (Tippen)) och vi kommer att para henne i slutet av vecka 29, Riesenlägerveckan med Sophie Strömbergs Arko. Så vi ser fram mot en valpning runt den 20 sept och leverans i mitten av november. Läs mer under fliken Valpar.

I början av juli fick vi ett trevligt mail från May Elin om att
Fanto blivit godkänd som Norsk Redningshund och nu stod med på NRH tjänstelista. Grattis!
16 juni

Det som hänt sedan början av året samlar jag här nedan ihop hund för hund, men jag börjar med:

Mentalbeskrivning av G-Kullen:
genomförde vi på Lindesbergs BK den 11 juni. Beskrivare var Martti Keskinen och testledare var Henrik Karlsson från Lindesbergs BK. 6 av kullens 7 hundar deltog. Tyvärr hade
Gassa skadat sig på något vasst några dagar före beskrivningen, så hon kunde inte delta. Det blev bra resultat och framför allt gladde, att de avreagerade så snabbt och att de var påtagligt orädda. Du kan studera G-kullens resultat om du trycker här. Grattis alla!

När vi hade korningen för F-kullen kunde tyvärr inte Eva-Lena med
Fixa delta. Istället gjorde de MT på Lindesbergs BK mentaltest den 9 april med Martti Keskinen och Kent Andersson som mentaltestdomare och Henrik Karlsson som testledare. Fixa gjorde en bra MT och blev därmed också KORAD. Du kan studera hennes och syskonens resultat om du klickar här.Grattis!
Samma dag tävlade Birgitta och
Fnissa Akl rapport i Norrköping med ett godkänt resultat. Grattis!

Tyvärr så har också några Carlshill's-hundar lämnat scenen sen årsskiftet:
I februari fick vi först ett mail från Lena att hennes älskade
Axxa den 16:e fått somna in. Lena skriver: "Axxa har varit en underbar hund! Vi har haft så mycket roligt ihop! Axxa var med på allt som jag hittade på och gav allt! Vi tävlade elit lydnad, elit rapport, elit sök, elit spår, var SEBCH. Tävlade agilityklass 3 och hoppklass 3 och var även SEUCH.
Hon vann DM i agility när hon var 11 år! Korad med höga poäng. Hon var en hund som man bara får en gång! Tyvärr hade hon katarakt, så det vart inga små Axxor! Men vilken resa vi gjort! Nu är den slut! men vi fick 12 fina år tillsammans!
Tack för att jag fick köpa Axxa!"

Så bara 2 dagar senare meddelade Lisa och Niclas att de tvingats ta bort
Zac (eller Alfons som han kallades) då han blivit för svag i bakkroppen. Han har han haft ett aktivt liv nära och i naturen och Lisa och Niclas tränade både sök och spår med honom, även om de inte tävlade i någon nämnvärd omfattning. De skriver vidare: "Han var snäll, social, busig och med en härlig personlighet - världens bästa familjehund och kompis. ...... Han är naturligtvis saknad av hela familjen även om vi är tacksamma över att ha fått vara med honom så länge. Tack för en fin hund!"
Så i april meddelade KA att hans älskade Amanda också var borta. Hon hade under en tid blivit allt sämre i bakkroppen och så den 11 april gick det inte längre.KA skrev: "Jag var tvungen att, en sista gång tänka på hennes välfärd och inte tänka egoistiskt. Halv tio idag somnade världens bästa Amanda in..." KA och jag talades också vid på telefon om alla intressanta och roliga upplevelser, händelser och minnen som KA fått tillsammans med Amanda. Man förstår att hon var en mycket speciell hund. Hon var Internationell Räddningshund och även Patrullhund, vilket är unikt då en hund normalt bara får utbildas till tjänstehund i en disciplin! Hon förevisade också räddningshundsarbete vid flera tillfällen, bl a kom hon och KA nedfirandes från taket på en My Dog-utställning! Hon var i sanning en framstående representant för aktivt arbetande hundar.
Och nu den 14 juni var vi tvungna att låta vår egen
Yra somna in. I slutet av maj drabbades hon av livmoderinflammation. Hon svarade på antibiotikabehandlingen och blev av med pyometran. Istället slog det upp sår på hennes ben och bål. En ny antibiotikakur skulle ta hand om det, men det visade sig att såren kom av tumörer och lymfsystemet höll på att ge upp. Så Yra fick somna in drygt 14 år 5 månader gammal. Yra var inte bara en utmärkt avelstik. Yra var också hunden med blixtrande snabba reaktioner. Yra var alltid beredd på att ställa upp på våra aktiviteter. Uppgifterna löste hon i ett rasande tempo. Yra var samtidigt den gosiga familjehunden. Yra hade omedelbar uppmärksamhet mot familjen och vad som hände i omgivningen. Inget undgick hennes öra och känsliga väderkorn. När Yra nu somnade in, är det att märka, att hon fortfarande hade lacksvart päls! Inte ett grått hårstrå! Läs gärna mer om henne på sidan Våra Hundar. Yra fick ett långt hundliv, men sorgen och saknaden efter henne är inte mindre för det. Hon har en stor plats i våra hjärtan.


Glöm inte bort att boka v29 för Riesenlägret 17-24/7-16!